NK Maribor pripeljal novega vratarja, Nizozemca Menna Bergsna

0
17

Sestavljanje novega vijol’čnega mozaika se nadaljuje. Po dveh igralcih imamo novinca tudi med vratarji. In po dveh Slovencih v Ljudski vrt Nizozemec. Menno Bergsen (21 let, 185 cm), nazadnje član slovaškega prvoligaša Trenčina, sicer produkt nogometne šole Sparte iz Rotterdama, je v statusu prostega igralca podpisal 2–letno pogodbo in se že pridružil moštvu.

Zamenjava za upokojenega Handanovića in odhajajočega Pirića

»Po izteku pogodb smo ostali brez Jasmina Handanovića in Kenana Pirića, tako da smo se morali odzvati. Vrzel, ki je nastala na vratarskih položajih, smo želeli nadomestiti s kvaliteto. Ponudila se je dobra priložnost pripeljati vratarja, ki izhaja iz nizozemske vratarske šole. Po vseh upoštevanih merilih je naš izbor Menno Bergsen, mlad, nadarjen in hkrati zelo ambiciozen vratar. Po oceni kadra in presoji celotnega strokovnega štaba smo želeli okrepiti vsako linijo moštva. Menno ima, kar smo iskali in se v Mariboru lahko bori za mesto med vratnicama,« v predstavitvi tretjega novega obraza v slačilnici športni direktor Marko Šuler.

Sparta Rotterdam, FC Dordrecht, FC Eindhoven, Trenčin in – Maribor. Menno Bergsen o razlogih, da bo njegova druga postaja izven domovine v mestu ob Dravi: »Po šestih, sedmih letih pri mlajših selekcijah Sparte sem se preselil v drugo nizozemsko ligo, k Dordrechtu in FC Eindhovnu, zadnje leto in pol pa sem preživel na Slovaškem. Ko sem po koncu sodelovanja s Trenčinom dobil ponudbo Maribora, zame ni bilo dileme. Hitro smo se dogovorili in z veseljem začenjam nov izziv.«

Izkušnjo na Slovaškem okrnila poškodba

Slovaška izkušnja se je začela z zaporednimi nastopi, nato pa v nadaljevanju prejšnje sezone ni več dobil priložnosti. Tudi zaradi poškodbe, ki je zdaj že preteklost.
»Pripravljen sem na zahteve, ki jih ima Maribor. Vem, da prihajam v najuspešnejši klub v Sloveniji. Želim prispevati svoj delež, a to moram pokazati na igrišču, najprej s prizadevnostjo na treningih. Trenutno je najpomembnejše, da sem tukaj, nared za največje napore in popolnoma osredotočen na vse, kar nas čaka med pripravami.«

Doslej so imeli v Ljudskem vrtu le enega igralca z nizozemskimpotnimlistom,Richmar »Rocky« Siberie, ki je po zaslugi dvojnega državljanstva na reprezentančnem nivoju igral za Curacao, je v sezoni 2005/06 zbral 17 nastopov in dosegel 7 zadetkov. Menno Bergsen si je za svojo vijol’čno pot izbral številko 99.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here