spot_img

NK Maribor pripeljal hrvaško nogometno senzacijo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

NK Maribor je imenoval novega trenerja. Na klop slovenskih prvakov prihaja Hrvat Sergej Jakirović, ki je zadnji dve leti vodil hrvaškega prvoligaša HNK Gorico.

Tudi Bogatinov je, tako kot nekajkrat njegov predhodnik, rešitev našel v sosednji Hrvaški, a medtem ko je Zahović stavil na uveljavljena Krunoslava Jurčića in Anteja Čačića, je novi športni direktor Maribora priložnost ponudil mlademu, neznanemu imenu.

Sergej Jakirović, ki ga bolj kot trenerja poznamo kot uveljavljenega nogometaša v hrvaški prvi ligi, je 43-letni trener, ki je nazadnje sedel na klopi HNK Gorice, ki jo je v prejšnji sezoni kot novinko v ligi popeljal do visokega petega mesta. Zelo zgovoren pa je podatek, da je osvojil 39 od 54 možnih točk proti klubom iz velike četverice hrvaškega nogometa (Dinamo Zagreb, Rijeka, Hajduk in Osijek). Glede na to, da so to klubi, ki imajo nekajkrat višji proračun od Gorice, gre za zavidljivo statistiko.

Bogatinov, ki naj bi precej tehtal in premišljeval svojo odločitev, je takoj navedel razloge, zakaj so se odločili za Jakirovića. Tudi zaradi večurnih pogovorov, kjer je pokazal poznavanje mariborske specifike.

»Kot igralec je imel reprezentančne in izkušnje iz skupinskega dela evropskih tekmovanj, kot trener je premagoval boljša moštva od svojega, kar je za evropski Maribor zelo pomembno. Z delavnostjo in energijo, ki jo izžareva na igrišču, pa verjamem, da bo moštvu dal nov zagon, ki ga v tem trenutku potrebuje. Mislim, da bo iz vsakega posameznika znal izvleči le najboljše, kar je potrjeval na klopi hrvaškega prvoligaša Gorice. Med drugim je v Sloveniji opravil tudi strokovno prakso za Uefa Pro licenco,« je za klubsko spletno stran povedal športni direktor Oliver Bogatinov.

 Novi šef stroke Jakirović pa je v uvodni predstavitvi, podobno kot Bogatinov, ubral skromno, mirno in delovno pot.

»To je zame velik korak naprej v kratki trenerski karieri, po odlično opravljeni nalogi z moštvom Gorice sem želel ta izziv, da se borim za trofeje in prihajam v klub, ki mu je osvajanje trofej v navadi. Maribor je najboljši klub v Sloveniji, ne zaradi statusa branilca naslova, ampak dolge zgodovine uspehov. Dobro vem, kam prihajam in kakšna so pričakovanja. Maribor je klub z največ navijači v Sloveniji, ni lahko igrati ali biti trener takšnega moštva, a to je pritisk, s katerim se znam soočiti. Če tega ne moreš sprejeti, se ne moreš ukvarjati z nogometom.«

Ko je bil še trener HNK Gorice, mu je godilo, kadar je slišal, da igrajo kot hrvaški Atletico Madrid, saj njihove tekme nikoli niso bile dolgočasne. Kljub komplimentom in pohvalam nogometnih strokovnjakov ter javnosti pa je ostal skromen z veliko mero ambicioznosti, lastnost, ki jo pod Kalvarijo tako radi zagovarjajo.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img