NK Maribor začenja napovedano pestro dogajanje v poletnem prestopnem roku. Vijol’čno številko 12 bo prevzel znan obraz s slovenskih igrišč, z izkušbnjami iz reprezentančnega dresa in z igranjem v tujini, Gregor Sikošek. 

Remont ekipe se je šele začel

“Maribor gre na novo pot, s pomlajevanjem, so pa izkušnje dobrodošle in nujno potrebne, saj ne zmanjšujemo tekmovalnih ciljev. Gregor Sikošek je v tem pogledu najprimernejša rešitev, lahko igra na različnih igralnih položajih in je po nogometnih ter značajskih lastnostih pravšnji izbor za nas. Priložnost, da pripeljemo tako izkušenega igralca brez odškodnine, smo morali izkoristiti in verjamem, da lahko skupaj stopimo na tisto tekmovalno pot, na kateri Maribor mora biti,” je prvega novega nogometaša za novo sezono predstavil športni direktor Marko Šuler.

Kaj je ob predstavitvi povedal Gregor Sikošek?

27 let, 127 tekem v slovenskem prvoligaškem tekmovanju. Dosedanje slovenske postaje branilca, ki se najboljše znajde ob levi stranski črti, so bile Krško, Koper, Domžale. Vmes se je utrjeval na Danskem (Brøndby, Silkeborg), zdaj z velikim motivom začenja vijol’čni izziv.

“Želja vsakega slovenskega nogometaša je, da bi kdaj oblekel dres Maribora. Vesel sem, da mi bo to uspelo. Upam, da bomo s soigralci izpolnili vse zahteve in pričakovanja strokovnega štaba ter navijačev. Skušal bom prispevati svoj delež s hitrostjo in agresivnostjo v napadalnih ter odgovornostjo pri obrambnih nalogah. Verjamem, da bomo skupaj izpisali uspešno zgodbo.”, je ob predstavitvi povedal Sikošek.

Cilji so visoki, osebni in klubski. Selitev v okolje, kjer je v ospredju boj za zmage in trofeje, za 27-letnika, rojenega v Brežicah, predstavlja dodaten izziv.
“To je bistvo nogometa. Brez navijačev, pritiska to preprosto ni to. Prihajam v najboljša nogometna leta in sem pripravljen na izziv v vijoličastem, ki je po eni strani pritisk, po drugi strani pa je igranje v takšnem okolju dodatna spodbuda in pomeni ob zmagah veliko lepše počutje. Pri prilagajanju na zahteve v Mariboru mi bo v pomoč spoznanje, da sem že sodeloval s trenerjem Simonom Rožmanom, prav tako vmesno obdobje igranja na Danskem. Takrat sem se veliko naučil, izoblikoval kot oseba. Videl sem, kaj pomeni igrati tudi pred 30.000 navijači in sem hvaležen za pridobljene izkušnje, ki mi bodo pomagale, da bi bil čas privajanja na novo okolje čim krajši,” je poudaril Gregor Sikošek, ki se bo moštvu priključil ob začetku priprav, 7. junija.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj