NK Maribor je neuradno že določil novega trenerja. V času daljše reprezentančne pavze bo Marko Šuler imenoval novega prvega trenerja, izbral naj bi Simona Rožmana.

Spremembe v filozofiji igre in uveljavljanju mladih talentov

Po poročanju portala Nogomania se v Mariboru obetajo velike spremembe v filozofiji delovanja in taktičnih prvin igre. V vijoličastem taboru se ob ustoličenju trenerja, ki zagovarja napadalno igro z veliko presinga, zelo verjetno po dolgih letih dokončno odpovedujejo pragmatiki iz ere Zlatka Zahovića in Darka Milaniča.

Maribor ob tem spreminja tudi filozofijo uveljavljanja mladih igralcev. Rožman namreč velja za trenerja, ki je v preteklosti brez zadržkov v Celju, Domžalah in Rijeki priložnost za dokazovanje ponujal mladim talentiranim nogometašem. A ob tem se mnogi navijači že sprašujejo, kako bo svoje zamisli udejanil v obstoječem kadru Maribora, ki za takšnen tip nogometa ni primeren, predvsem z vidika pomanjkanja agresivnosti in hitrosti posameznikov.

Prihod še ni potrjen navaja agent Amir Ružnić

Ali gre za resnično inforamcijo, je razložil njegov agent Amir Ružnić. “Interes je obstajal, iz Maribora so me kontaktirali, ko je Simon končal na Reki. Zdaj pa ni še nič potrjenega. Od takrat se ni nič premaknilo,” je za Večer dejal agent Amir Ružnić.

Kot še navaja Nogomania bi naj Šuler, Rožmanu ponudil triletno pogodbo. Pomočnika pa bi (p)ostala Saša Gajser in Aleš Mertelj. Uradno potrditev bo klub predvidoma obelodanil v kratkem, prav tako podpis novih pogodb Roka Kronavetra in Marcosa Tavaresa, ki bi naj bivanje v vijoličastem dresu podaljšala še za naslednjo sezono.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj