Nogometaše Maribora čaka povratna tekma 2.kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo proti švedskemu predstavniku Hammarbyu. Vijoličasti se v dvoboj podajajo z zaostankom 3-1 iz prvega srečanja, zato bo potrebno za napredovanje zadeti vsaj trikrat. V taboru Maribora pa kljub visokemu rezultatskemu deficitu verjamejo v preobrat in napredovanje.

Ekipa Maribora je v primerjavi s prejšnjo sezono praktično popolnoma spremenjena in hkrati tudi pomlajena, zato trener Rožman prosi za potrpljenje navijačev, ki so pred ključno evropsko tekmo sezone že v nestrpnem pričakovanju.

Vijoličasti bodo predvsem z vidika visokega zaostanka primorani igrati napadalen in na čase tudi rizičen nogomet, kar lahko kvalitetni Hammarby izkoristi v zadnji tretjini igrišča. T.i. taktika »na glavo« zato prav gotovo ne pride v poštev.

Mariborčani pa bodo morali najti recept za najnevarnejšega nogometaša švedske ekipe, Akinkummija Amooja, ki je na prvi tekmi obrambni vrsti povzročal veliko težav, predvsem zaradi svoje hitrosti in eksplozivnosti.

Za NK Maribor je ta tekma za biti ali ne biti, ob izpadu bi ponovno ostali brez prepotrebnih evropskih milijonov, zato je motivacija na najvišjem možnem nivoju. Pogoji za igro bodo na strani Maribora, od vremena do naravne travnate površine, z navijači dobro zapolnjen Ljudski vrt pa bo prav gotovo poskrbel za še en mednarodni spektakel.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj