spot_img

Nižanje plač in morebiten predčasen zaključek prvenstva

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Nogometaši NK Maribor še vedno trenirajo doma, po individualnem programu, ki jim ga je pripravil strokovni štab. V teh dneh pa se mudijo tudi v pisarnah Ljudskega vrta, razlog njihovih izmeničnih obiskov so pogovori z vodilnimi v klubu glede racionalizacije delovanja oziroma nižanja plač.

Novi športni direktor Maribora Oliver Bogatinov je dejal, da bodo ekonomski učinki, ki jih prinašajo trenutne okoliščine veliki in dolgotrajni. Čas je za klubsko prestrukturiranje in  finančno reorganizacijo, z zmanjševanjem stroškov, ki se bodo prilagajali temu, kar bo klub zmožen plačevati. Prav, zaradi tega so v eni izmed pisarn mariborskega stadiona drugega za drugim pričakali v tem trenutku najpomembnejši člani vijoličastih, predsednik kluba Drago Cotar, poslovni direktor Bojan Ban, generalni sekretar Uroš Jurišič in športni direktor Oliver Bogatinov.

Omenjeni veljaki NK Maribor v teh dneh sestankujejo z nogometaši, z namenom da slednji pristanejo na zanje slabše finančne pogoje, kar je, če upoštevamo zadnje javne nastope mariborskih funkcionarjev, nujna stvar, če želi Maribor še naprej delovati normalno. Večina igralcev je tej ideji naklonjena, vendar ne vsi. Nekaj igralcev na znižanje plače ne želi pristati in to predvsem tisti pomembni členi začetne enajsterice. Vseeno pa so v Ljudskem vrtu prepričani, da bodo že kmalu uspeli z nogometaši skleniti dogovor in tako uspešno začeti finančno reorganizacijo kluba.

Spremembam finančnega poslovanja pa nasprotuje nekdanji športni direktor kluba Zlatko Zahović. V intervjuju za športni časnik Ekipa SN je povedal: S tem se ne strinjam. Politika kluba je bila vedno varčevati za težke čase. Zdaj so prišli. Še enkrat, Maribor finančno stoji zelo dobro in vsem, ki so zdaj v klubu, je treba dati veselje, upanje, spoštovanje. Klubi v tujini zmanjšujejo proračune predvsem zaradi izgubljenega prihodka od televizijskih pravic. Pri nas jih ni, mi plačujemo, da igramo. Z izjemo tekem z Olimpijo in Muro je preostalih 14 domačih preizkušenj strošek. To je Bojan Ban tudi javno povedal. Karanten, ki so prav tako strošek, ni, Maribor potemtakem v tem trenutku varčuje. Denar na računu pa je, ker smo vedno poslovali racionalno.

V Ljudskem vrtu pa se ubadajo tudi z vprašanjem o morebitnem predčasnem koncu prvenstva. Oliver Bogatinov je glede tega povedal, da za predčasen zaključek prvenstva ne vidi razloga in se sprašuje zakaj bi bila trenutna lestvica po 25. krogu bolj verodostojna in regularna, kot po denimo 12. krogu (takrat je bil na prvem mestu Maribor op.p). Ob tem je poudaril, da bi sprejeli scenarij, po katerem bi obveljalo tolmačenje, da bi šteli rezultati prejšnje sezone, če se prvenstvo ne odigra do konca. Omenjena odločitev pa niti malo ne preseneča, saj so v prejšnji sezoni bili prav Mariborčani tisti, ki so osvojili naslov državnega prvaka in imeli posledično vse ugodnosti, ki jih prvo mesto prinaša. Največja je vsekakor nastop v kvalifikacijah za elitno Ligo prvakov.

 

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img