spot_img

Nigrad: “Na zimsko sezono smo pripravljeni.”

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V ponedeljek se na cestah uradno pričenja zimska sezona. V mariborskem Nigradu, ki skrbi za zimsko prevoznost cest v Mestni občini Maribor zagotavljajo, da so pripravljeni na začetek zimske sezone. Ta naj bi bila po predvidevanjih vremenoslovcev nadpovprečno bogata s snežnimi padavinami, tako da Nigradovim ekipam dela ne bo zmanjkalo. V času zimske sezone bodo za pretočnost prometa, kot je že v navadi, skrbeli tudi policisti.
15. november je datum, ko v Nigradu aktivirajo dežurne ekipe zimske službe. Pripravljenih je 80 plužnih enot v katerih je vključenih 160 zaposlenih, ki bodo delali v dveh izmenah.

Čeprav sneženja še ni na vidiku, bodo Nigradova vozila za pluženje in posip cest ter pločnikov na delu že v ponedeljek. Mestna občina Maribor ima v proračunu za izvajanje zimske službe v letošnji sezoni zagotovljenih 1.400.000 evrov.

S ponedeljkom bodo morala biti vozila sicer opremljena tudi s predpisano zimsko opremo. V kolikor vozilo te opreme nima, je predpisana kazen od 40 do 500 evrov. Letos bodo policisti nekoliko več pozornosti namenili tudi nadzoru nad očiščenostjo vozila. Vse prevečkrat se dogaja, da vozniki sneg očistijo samo iz vetrobranskega stekla.

 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img