spot_img

Ničelna toleranca do neupoštevanja predpisanih ukrepov

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Pristojni inšpektorat bo lahko skladno s sprejetim sklepom ministrstva za izobraževanje odredil izvajanje izobraževanja na daljavo za izobraževalni zavod, ki ne bi izpolnjeval predpisanih ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19. Ministrstvo napoveduje ničelno toleranco do neupoštevanja predpisanih ukrepov.

Vzgojno-izobraževalni zavodi bodo morali v novem šolskem letu pri izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela upoštevati trenutne epidemiološke razmere in izvajati ukrepe, skladne s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje, so v sporočilu za javnost opomnili na ministrstvu za izobraževanje.

Šola na daljavo, če ne bodo upoštevali ukrepov

Glede na sklep o izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela na daljavo, ki je bil objavljen v uradnem listu in stopa v veljavo na prvi šolski dan, bo zavod prešel na izobraževanje na daljavo v primeru začasne omejitve ali prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, v primeru epidemiološkim ukrepom prilagojene organizacije izobraževalnega dela – ministrstvo kot primer izpostavlja izmenski pouk – ali ob napotitve posameznih oddelkov v karanteno.

Izobraževalni zavod pa bo moral preiti na izobraževanje na daljavo tudi v primeru, če bo pristojni inšpektorat ugotovil, da zavod ne izpolnjuje predpisanih ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19.

Aktivirali bodo vse pravne ukrepe nevestnega dela

Ta alineja je bila sprejeta “s ciljem ničelne stopnje tolerance v primerih nezagotavljanja pogojev za varno in spodbudno učno okolje vrtcev in šol, kot jih predpisujejo strokovni ukrepi za preprečevanje širjenja covida-19”, so v sporočilu za javnost pojasnili na ministrstvu.

Pojasnili so še, da pristojne inšpekcijske službe prednostno preverjajo izpolnjevanja predpisanih ukrepov. “Prva odgovornost ravnateljev in svetov zavodov je, da spoštujejo in razumejo pomembnost ukrepov za zagotavljanje varnega in spodbudnega učnega okolja šol in vrtec. V nasprotnem pričakujem, da bodo zoper posameznike in njihovo delovanje aktivirani vsi pravni ukrepi nevestnega dela in ogrožanja zdravja,” je zapisala ministrica za izobraževanje Simona Kustec.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Na “štengah” padel 10 let star rekord

Tradicionalni tek po 454 stopnicah na Kalvarijo je bo Univerzitetna športna zveza Maribor, že 12. leto izpeljala uspešno. V...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img