Neznana usoda srednjega bazena

V prenovo bazena na mariborskem javnem kopališču Pristan je občina vložila skoraj milijon in pol, a narobe je šlo vse, kar je narobe lahko šlo. Bazen še vedno pušča, stene pa zaradi neurejenega prezračevanja plesnijo. Na občini ocenjujejo, da jih bo projekt stal še okoli 1,7 milijona evrov. Pomanjkljivosti naj bi odpravili do jeseni, a ni znano, ali bodo bazen odprli takrat ali šele po celoviti energetski sanaciji Pristana, ki se je izkazala za nujno potrebno za ustrezno obratovanje bazena.

Na predlog Milana Mikla iz Nove ljudske stranke Slovenije (NLS) so mestni svetniki naročili mestni upravi, naj čim prej določi datum ponovnega odprtja bazena in najde odgovorne za tako dolgo trajajočo sanacijo.
Mestni svetnik Liste za pravičnost in razvoj (LPR) Primož Juhart je po predstavitvi poročila na kratko povzel, da je bilo dosedanje izvajanje projekta Pristan, ki ga je začela ekipa prejšnjega župana Andreja Fištravca, katastrofalno.

Pristan pa ni edino kopališče v mestu, ki ni dostojno urejeno, še dlje časa se vleče tudi prenova Mariborskega otoka, ki je nekakšen zastareli biser mesta Maribor. Po oceni , ki po pristojnih organov lahko obratuje še naslednjih pet let. V kolikor v tem času občina ne bo poskrbela za temeljito prenovo pa bodo Mariborčani prikrajšani še za zadnje javno kopališče v mestu, kar bi bilo nepredstavljivo.

Obe kopališči sta torej v upravljanju Športnih objektov Maribor, katerih prenova prenova bi bila ključnega pomena, ne samo z vidika nadaljevanja bogate tradicije in zgodovine, tem več tudi iz precej bolj preprostega razloga; Maribor si kot drugo največje mesto v državi definitivno zasluži vsaj dva urejena javna kopališča.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj