spot_img

Neznana usoda fitnes centrov

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Sodobne telovadnice oziroma fitnesi ostajajo zaprti tudi po tem, ko se je sprostil javni potniški promet, ko se odpirajo določene trgovine v nakupovalnih centrih in ob številnih vprašanjih tudi vrtci ter šole. Polemik glede odprtja fitnes centrov je veliko, mnenja stroke pa so deljena.

Fitnes klubi so zato oblikovali iniciativo, katere pobudnik je predsednik društva Bodifit Marko Geršak.
Ta zdrava športno-rekreativna dejavnost se v številnih evropskih državah že oživlja, predvidoma danes tudi na Hrvaškem. Zato se veliko ljudi sprašuje, zakaj v tujini lahko trenirajo, v Sloveniji pa še ne.
Tako, kot v vseh drugih dejavnostih bi tudi na področju fitneserstva morali sprejeti varnostne ukrepe, za voljo zagotavljanja zdravja vadečih.
Pogoj za ponoven zagon fitnesov pa so tudi natančna navodila, kako naj v teh specifičnih časih sploh delujejo.
V Fitnesu Forma pa v prihodnje ne bodo več dajali takšnega poudarka na vadbo preko spleta, kot so to počeli v času epidemije koronavirusa.
Fitnes je torej kultura gibanja in kultura športa. Ne gre samo za vadbo, saj so v fitnesu pomembni tudi socialni stiki v živo. V klubih pa se že močno bojijo, da si bodo poslovno opomogli šele čez leto dni.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img