spot_img

Nezakonito izdajanje zdravniških spričeval. Kaj so doslej odkrili kriminalisti?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor so v tem tednu, s pomočjo kriminalistov iz policijskih uprav Ljubljana, Celje, Novo mesto, Murska Sobota, Kranj in Nova Gorica, izvedli več zaključnih aktivnosti v zvezi s sumi kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in korupcije.

Na podlagi ugotovitev je bila podana tudi prva kazenska ovadba, z aktivnostmi v predkazenskem postopku pa policisti nadaljujejo. Včeraj zvečer so oba osumljena s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njiju odredila sodno pridržanje.

Policisti so ugotovili, da sta osumljena zdravnika zlorabila svoj uradni položaj s tem, ko sta s kršitvijo različnih predpisov s področja medicine dela, prometa in športa, skupaj, oziroma v sostorilstvu, neupravičeno izdajala zdravniška spričevala. Osumljena zdravnika sta kazniva dejanja izvrševala od leta 2011.

Eden od osumljenih zdravnikov je v času trajanja epidemije Covid-19 proti plačilu denarne nagrade, neupravičeno izdajal zdravniška potrdila o prebolevnosti virusa COVID-19, čeprav je vedel, da te bolezni osebe niso prebolele.

Predkazenski postopek še ni zaključen, saj so policist v hišnih preiskavah in drugih aktivnostih v zadnjih dneh zasegli veliko poslovne dokumentacije, elektronskih naprav in zbrali dodatna obvestila, ki jih je potrebno s ciljem utemeljitve suma še analizirati in preučiti.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img