Mestni svetniki Mestne občine Maribor so na februarski seji sprejeli odlok o upravljanju začasnih parkirišč, ki bodo v kratkem postala plačljiva. Mestni svetnik Matic Matjašič je ob tej odločitvi pristojnih ogorčen, saj gre v tem primeru po njegovem mnenju zgolj za polnjenje občinskega proračuna. Namesto tega, da bi našli konstruktivno rešitev, pa je mestno redarstvo pristopilo k povečanem zaračunavanju kazni ob stanovanjskih blokih, kjer je evidentno premalo parkirnih prostorov.

Na zadnji seji mestnega sveta Mestne občine Maribor je mestni svetnik Matic Matjašič podal pobudo o razjasnitvi načrtov v sklopu vzpostavitve več novih plačljivih parkirišč v centru mesta. Ob se sprašuje ali občina res ne zna in zmore rekordnega občinskega proračuna polniti drugače kot s parkirninami in kaznimi.

Opozoril je tudi kazni zaparkirana vozila na površinah ob stanovanjskih blokih in podobno, kjer so se začele akcije redarstva. Dejstvo je, da je parkirnih mest okrog stanovanjskih blokov premalo, saj so bila ta dimenzionirana ob gradnji blokov za bistveno manjše število vozil, kot jih je potrebno za današnji čas.

Župan Saša Arsenovič mu je odgovoril v smislu tega, da gre bolj za vsakega izmed nas občanov, kaj lahko vsak sam stori za to, da bo mesto bolj urejeno. Z odgovorom pa Matjašič ni bil zadovoljen.

Problematiko parkiranja v Mestni občini Maribor, bo bilo potrebno urediti izključno v dogovoru z lokalnimi skupnostmi. Enostranska odločitev o zaračunavanju parkirnin do občanov ni pravična, poleg tega se potovalnih navad ne da spreminjati v tako kratkem časovnem obdobju.

Občinski svet je sicer sprejeli Odlok o načinu izvajanja izbirne lokalne gospodarske javne službe upravljanja začasnih parkirišč in garaž v Mestni občini Maribor. Ob tem pa Matjašič sporoča, da se naj mestni svet raje ukvarjata s tem, kako stanovalcem omogočiti parkiranje ob stanovanjih, ki so jih kupili, ne pa kako najlažje polniti proračun.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj