spot_img

Nesorazmerno financiranje vzhodne kohezijske regije

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V okviru novega programskega obdobja 2021–2027 morata tako regija kakor tudi država pripraviti razvojne in operativne programe, ki bodo osnova za uspešno in učinkovito črpanje EU sredstev v novi finančni perspektivi. Kakovosten Regionalni razvojni program za Podravje bi lahko omogočil razvojni preboj regije na več področjih. Pa je to ob tako nesorazmernem financiranju, v primerjavi z zahodno kohezijsko regijo, sploh možno doseči?

Predstavniki lokalnih skupnosti, gospodarstva in različnih institucij so se seznanili z regionalnim razvojnim programom v obdobju 2021-2027, v tem času pa bo Sloveniji na voljo kar 10 milijard evrov, določen del bo povratnih, preostanek pa nepovratnih sredstev .

Med ključne razvojne izzive regije zagotovo spadajo večja povezanost regije in s tem “boljša slišanost v Ljubljani”, ustavitev odseljevanja visoko izobraženih delavcev v tujino ter boljši izkoristek ugodnega geostrateškega položaja regije.

Regija Podravje je pred velikim izzivom, saj je analiza zadnje finančne perspektive pokazala, da po indeksu razvojne ogroženosti zaostaja za večino regij v Sloveniji, saj je iz 8. padla na nezavidljivo 10. mesto med 12 razvojnimi regijami.

Za Razvojni preboj Podravske regije bo ključno predvsem sodelovanje izobraževalne ter gospodarske sfere in lokalnih skupnosti, ki bodo podpirali njene aktivnosti. Ob enem pa tudi večje vlaganje državnih odločevalcev v vzhodno kohezijsko regijo.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img