spot_img

Nerealni cilji reševanja stanovanjske problematike

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Pomanjkanje nizko cenovnih stanovanj za mlade v Sloveniji močno primanjkuje, še posebej se to pozna na vzhodnem delu države, konkretno v Mestni občini Maribor. Slednja je sicer pristopila k številnim projektom, v sklopu katerih bo izgrajenih veliko število dodatnih stanovanj, a le-ta ne bodo finančno primerna za mlajšo generacijo, saj si jih mladi preprosto ne bodo morali privoščiti.

Mestni svetnik Matic Matjašič je na izredni seji MOM podal pobudo o pristopu občine k gradnji čim večjega števila stanovanj za mlade družine.

Matjašič predlaga, da si je treba za zgled vzeti projekt inštituta Back to the Village, Hiše za mlade družine. Predvsem, glede na veliko problematiko pomanjkanja dostopnih bivališč za mlade in načrtih občine zapisanih v strategijah ter lokalnem programu za mlade MOM.

Takšni predlogi pa so popolnoma nasprotujoči z zamislimi županove ekipe, ki želi na področju zemljišča v Magdaleni izgraditi nadstandardno stanovanjsko gradnjo dveh 12-nadstropnih blokov. Ob tem namerava v Bresternici, kljub nasprotovanju lokalne skupnosti, umestiti serijo vila blokov, ki so mlade popolnoma nedostopni.

Stanovanjski sklad RS trenutno že gradi 400 javnih najemnih stanovanj v velikosti od 35 do 85 kvadratnih metrov na območju Pekrske gorce, v načrtu je tudi soseska Novo Pobrežje, a ne prva in ne druga rešitev ne sovpadata z finančnim okvirjem posameznikov, ki komaj začenjajo svojo karierno pot.

Župan Arsenović ob tem poudarja, da je mariborska občina že pristopila k gradnji stanovanj za mlade na Dvorakovi ulici, a slednje po Matjašičevem mnenju za mlajšo populacijo ne pride v poštev.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img