spot_img

Nekoč eko območje, danes eko katastrofa

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Krajani Ceršaka proti kompostarni podjetja Kogal že skoraj štiri leta protestirajo pri vseh pristojnih organih. Kogal sicer po besedah predstavnice civilne iniciative Marije Janžek načrtuje prostorsko širitev kompostarne, za kar pa ne more dobiti dovoljenja niti po občinskem prostorskem načrtu občine Šentilj niti po drugih predpisih, saj gre za varovano in zaščiteno okolje. Če bo kompostarna vnovič dobila okoljska dovoljenja pa napovedujejo tožbe in nadaljnje proteste.

Prebivalci krajevne skupnosti Ceršak v občini Šentilj že leta opozarjajo na nevzdržne razmere, ki jih povzroča kompostarna podjetja Kogal. Na podlagi stalnih pritožb krajanov Ceršaka na občini ugotavljajo, da se življenjski pogoji ob kompostarni niso izboljšali, kot je bilo obljubljeno. Kvečjemu se še slabšajo.

Pristojno ministrstvo in ostali deležniki so ugotovili, da naprava za obratovanje potrebuje izdano okoljevarstveno dovoljenje. Slednje pa po mnenju lokalne skupnosti sploh ne bi smelo biti izdano, ob tem ironično lastnik kompostarne načrtuje širitev kapacitet.

Julija je to območje obiskal tudi okoljski minister Andrej Vizjak, ki je seznanjen s tem, da je v zadnjem času prišlo do napak v opremi in posledično do nevarnih izpustov.
Najbolj skrb vzbujajoče dejstvo pa je, da kompostarna stoji na naravno zaščitenem območju, ki je del tudi Nature 2000.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img