spot_img

Nekoč eko območje, danes eko katastrofa

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Krajani Ceršaka proti kompostarni podjetja Kogal že skoraj štiri leta protestirajo pri vseh pristojnih organih. Kogal sicer po besedah predstavnice civilne iniciative Marije Janžek načrtuje prostorsko širitev kompostarne, za kar pa ne more dobiti dovoljenja niti po občinskem prostorskem načrtu občine Šentilj niti po drugih predpisih, saj gre za varovano in zaščiteno okolje. Če bo kompostarna vnovič dobila okoljska dovoljenja pa napovedujejo tožbe in nadaljnje proteste.

Prebivalci krajevne skupnosti Ceršak v občini Šentilj že leta opozarjajo na nevzdržne razmere, ki jih povzroča kompostarna podjetja Kogal. Na podlagi stalnih pritožb krajanov Ceršaka na občini ugotavljajo, da se življenjski pogoji ob kompostarni niso izboljšali, kot je bilo obljubljeno. Kvečjemu se še slabšajo.

Pristojno ministrstvo in ostali deležniki so ugotovili, da naprava za obratovanje potrebuje izdano okoljevarstveno dovoljenje. Slednje pa po mnenju lokalne skupnosti sploh ne bi smelo biti izdano, ob tem ironično lastnik kompostarne načrtuje širitev kapacitet.

Julija je to območje obiskal tudi okoljski minister Andrej Vizjak, ki je seznanjen s tem, da je v zadnjem času prišlo do napak v opremi in posledično do nevarnih izpustov.
Najbolj skrb vzbujajoče dejstvo pa je, da kompostarna stoji na naravno zaščitenem območju, ki je del tudi Nature 2000.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img