spot_img

Nekdanjo tovarno sladkorja v Oromožu naj bi prevzeli slovenski investitorji

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Nekdanja tovarna sladkorja v Ormožu naj bi do konca leta spet pristala v slovenskih rokah. Kupoprodajni postopek je v teku in naj bi bil končan do konca leta. Tega so veseli pridelovalci sladkorne pese, pa tudi Ministrstvo za kmetijstvo, ki si tam želi vnovič vzpostaviti živilsko-predelovalno industrijo.

Kupec je slovensko podjetje

Z novim lastnikom nekdanje Tovarne sladkorja v Ormožu so stik pridelovalci sladkorne pese že vzpostavili, pravi prvi mož Združenja pridelovalcev sladkorne pese in zadruge Kooperativa Kristal iz Ormoža Miroslav Kosi: “Pogovori s tem kupcem so vzpostavljeni, tako da on ne potrebuje vseh površin za svoje namere in upam, da bomo našli rešitev.”

Da je kupec slovensko podjetje, potrjuje tudi likvidacijski upravitelj nekdanje Tovarne sladkorja Jurij Dogša: Gre za slovenskega kupca, postopek prodaje je v teku, tečejo še plačilni roki, plačana je ara in delno kupnina, ko bo to plačano, bo prešlo v novo lastništvo.”

Kupoprodajni postopek podpira tudi Ministrstvo za kmetijstvo

Kupoprodajni postopek naj bi bil končan do konca leta. Pojavili so se že tudi prvi investitorji, je potrdila ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec. Tudi kmetijsko ministrstvo podpira vizijo o vnovični vzpostavitvi živilsko-predelovalne industrije v Ormožu, pravi ministrica Pivčeva: “Je naša želja za prihodnje, da se tukaj vendar vzpostavi živilska-predelovalna industrija, razmišljali smo tudi o distribucijskem centru.”

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img