spot_img

Negovalna bolnišnica ali varovana stanovanja?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Poljčane se je v kriznih časih epidemije koronavirusa pojavila ideja o vzpostavitvi negovalne bolnišnice. Slednjo bi umestili tik ob dom za starejše Jožeta Potrča, kjer ima občina v lasti zazidljivo zemljišče. Po besedah župana Stanislava Kovačiča si še danes prizadevajo za izgradnjo tako pomembnega objekta na zdravstvenem področju. Ob pomanjkanju interesa investitorjev pa pripravljajo tudi vsebinske alternative na tem območju.

Občina Poljčane ima v neposredni bližini doma starostnikov Jožeta Potrča v lasti zemljišče, kjer s pomočjo primernega investitorja želi vzpostaviti negovalno bolnišnico. Projekt bi bil uresničljiv z znatnimi državnimi, kakor tudi evropskimi sredstvi.

Gre za idejo izpred dveh let, župan pa poudarja, da se je strategija na tem področju v zadnjem času korenito spremenila.

Župan pojasnjuje, da glede ideje o negovalni bolnišnici niso obupali, a če interesa za investiranje ne bo, bodo v podrobnem občinskem prostorskem načrtu skušali ta prostor nameniti za varovana stanovanja.

Na prihodnji seji mestnega sveta občine Poljčane bo ena izmed točk dnevnega reda neposredno povezana z nadaljnjim razvojem zemljišča in konkretnimi vsebinskimi idejami.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img