spot_img

Negovalna bolnišnica ali varovana stanovanja?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Poljčane se je v kriznih časih epidemije koronavirusa pojavila ideja o vzpostavitvi negovalne bolnišnice. Slednjo bi umestili tik ob dom za starejše Jožeta Potrča, kjer ima občina v lasti zazidljivo zemljišče. Po besedah župana Stanislava Kovačiča si še danes prizadevajo za izgradnjo tako pomembnega objekta na zdravstvenem področju. Ob pomanjkanju interesa investitorjev pa pripravljajo tudi vsebinske alternative na tem območju.

Občina Poljčane ima v neposredni bližini doma starostnikov Jožeta Potrča v lasti zemljišče, kjer s pomočjo primernega investitorja želi vzpostaviti negovalno bolnišnico. Projekt bi bil uresničljiv z znatnimi državnimi, kakor tudi evropskimi sredstvi.

Gre za idejo izpred dveh let, župan pa poudarja, da se je strategija na tem področju v zadnjem času korenito spremenila.

Župan pojasnjuje, da glede ideje o negovalni bolnišnici niso obupali, a če interesa za investiranje ne bo, bodo v podrobnem občinskem prostorskem načrtu skušali ta prostor nameniti za varovana stanovanja.

Na prihodnji seji mestnega sveta občine Poljčane bo ena izmed točk dnevnega reda neposredno povezana z nadaljnjim razvojem zemljišča in konkretnimi vsebinskimi idejami.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img