spot_img

Neenakopravna razdelitev občinskih sredstev

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Zadnja seja mestnega sveta Mestne občine Maribor je bila v sklepni fazi ob predstavitvi pobud in vprašanj izjemno burna. Zanjo so poskrbeli predvsem opozicijski mestni svetniki, med njimi tudi Stojan Auer. Slednji je znova opozoril na številne anomalije, ki se ponavljajo v mandatu aktualne mestne oblasti. Dodatno pa ga žalosti dejstvo, da se bistveno neenakopravno delijo občinska sredstva med mestnimi četrtmi in krajevnimi skupnostmi v mestu.

Na minuli seji mestnega sveta MOM je mestni svetnik iz opozicijske Liste za pravičnost in razvoj Stojan Auer bil kritičen do predstavitvenega uvoda v sejo. Bil je namreč mnenja, da izrečene obljube niso skladne z realizacijo. Konkretno se to najbolj odraža v MČ Tezno.

Auerja najbolj jezi dejstvo, da številni večmilijonski projekti nimajo finančne podlage ne v letošnjem, niti v proračunu za leto 2022. Ob dejanski želji po realizaciji številnih zahtevnih investicij in naložb bi namreč potrebovali rebalans proračuna, ki pa ga v nasprotju s pričakovanji sploh ni bilo.

Auer poudarja, da prejema veliko prošenj občanov izven centra mesta, da se dolgoletne problematike končno uredijo. Nekatere izmed njih spadajo v osnovno infrastrukturo, ki jo je občina dolžna tudi zagotavljati.

Aktualni mestni oblasti prav gotovo ne gre očitati številnih uspešno izpeljanih investicij, ključna težava vsega naštetega pa je prevelika koncentracija le- teh v samem centru mesta, ob tem da se okoliških predelom občine namenja neprimerno manj občinskega denarja.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img