spot_img

Necepljeni v Avstriji ostajajo v ‘lockdownu’ do 10. januarja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Avstriji so zaprtje za necepljene proti covidu-19 podaljšali do 10. januarja prihodnje leto. Glavni odbor avstrijskega parlamenta je z glasovi vladajoče koalicije med ljudsko stranko in Zelenimi ter opozicijskimi socialdemokrati sprejel spremembe šestega odloka o ukrepih za zajezitev okužb z novim koronavirusom.

Na vsak način se morajo izogniti probremenitvi zdravstvenega sistema

Posodobitev odloka, že četrta po vrsti, se nanaša tudi na rahlo omilitev protikoronskih ukrepov na silvestrovo in 1. januarja. Po tem dnevu bodo ponovno v veljavi omejitve za vse, ki niso cepljeni proti covidu-19 ali prebolevniki. Večja sprememba je ta, da se 3. januarja 2022 izteče veljavnost potrdil o cepljenju proti covidu-19, ki so bila izdana na podlagi cepljenja z zgolj enim odmerkom cepiva. Za nadaljevanje veljavnosti teh potrdil bo tako potreben poživitveni odmerek cepiva proti covidu-19, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Po besedah avstrijskega ministra za zdravje Wolganga Mücksteina je posodobitev odloka potrebna zaradi pričakovanega velikega vala okužb z različico omikron. Po njegovih besedah je pomembno, da se v Avstriji na vsak način izognejo preobremenitvi zdravstvenega sistema in kritične infrastrukture.

Spremembe bodo vplivale tudi na silvestrovanje

Po poročanju avstrijskega časnika Kronen Zeitung imajo danes sprejete spremembe neposredne posledice tudi na samo silvestrovanje; gostinski lokali se bodo namreč morali zapreti ob 22. uri, zasebna druženja pa so omejena na največ deset ljudi.

Med razpravo v parlamentarnem odboru so opozicijski svobodnjaki in poslanci Neosa kritizirali protikoronske ukrepe avstrijske vlade in jih ocenili kot “brez načrta in nepregledne”. Naslednja seje glavnega odbora parlamenta je napovedana za 10. januar 2022.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img