spot_img

Navodil o poteku dela še nimajo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Podravju v večini manjših občin vrtci pokajo o šivih. Občinski svetniki so velikokrat primorani otroke naseliti v oddelke osnovne šole, nekdanje trgovine ali poslovne prostore ter kratkoročno zagotavljati sredstva za širitev obstoječih kapacitet. Na krovni mestni občini v Ptuju pa je otrok iz leta v leto manj.

Večina otrok obiskuje drugo starostno obdobje, kjer letos razpisujejo skoraj 30 oddelkov. Poleg klasičnih vrtčevskih oddelkov pa imajo tudi bolnišnični in razvojni oddelek .
Vse razpoložljiva mesta septembra ne bodo zasedena, a pričakovati je, da jih bodo zasedli do konca letošnjega leta.

Cena vrtčevske oskrbe na Ptuju je med najvišjimi v državi, k temu pa pripomorejo tudi nezasedena mesta. Na občini so se posledično odločili, da bodo spremenili pravilnik o sprejemu otrok v vrtec. Uvajajo centralni vpis, kar pomeni, da bo otroka treba vpisati v času od 15. februarja do 5. marca.

In čeprav imajo še razpoložljiva mesta pa bi ob morebitni veljavi novega normativa za potrebno kvadraturo imeli velike težave z zagotavljanjem prostih mest.
In četudi je četrti val epidemije koronavirusa skoraj pred vrati navodil, kako se pripraviti na novo vrtčevsko leto nimajo.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img