spot_img

Namesto s prižigom sveč se najdražjih spomnite na naravi prijaznejši način

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Slovenci veljamo za enega izmed vodilnih narodov po porabi nagrobnih sveč. Vsako leto prižgemo okrog 15 milijonov sveč oz. blizu 6.000 ton. V podjetjih, ki se ukvarjajo z zbiranjem in obdelovanjem odpadkov opozarjajo, da se potrošniki začnejo zavedati, da ni pomembna količina in velikost sveč, ampak povsem nekaj drugega, kar ni vidno. Ob tem svetujejo, da se naj raje odločijo za alternativne izdelke, ki so tudi okolju bolj prijazni.

Bliža se 1. november, praznik imenovan dan spomina na mrtve, ko množično obiskujemo pokopališča in urejamo grobove svojcev ter jim na različne načine izkazujemo spoštovanje. Z nekaterimi svojimi dejanji vplivamo tudi na okolje, kar se izrazito odraža v prekomerni porabi nagrobnih sveč.

V Snagi v zadnjih letih sicer zaznavajo zmanjšanje odpadkov nagrobnih sveč, kljub temu pa nikakor ne dosegamo standardov z razvitejšimi evropskimi državami na področju zmanjševanja odpadkov iz plastike.

Odpadne nagrobne sveče niso nevarni odpadek, vendar njihovo odstranjevanje lahko povzroča škodljive vplive na okolje. Zagotavljanje recikliranja odpadnih materialov iz nagrobnih sveč namreč prispeva k ohranjanju naravnih virov in preprečevanju emisij v okolje zaradi nevarnih snovi. V mariborski Snagi so zato že pred časom pristopili h kampanji z imenom Prižgimo svečo manj, s čimer želijo sporočiti, da se spoštljiv odnos ne meri v številu prižganih sveč.

V Snagi še opozarjajo, da je vsaka prižgana sveča, tudi okolju prijazna odpadek. Svojih najbližjih se lahko spomnimo tudi na druge načine.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img