spot_img

Namesto igrišča za minigolf luksuzni bloki?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mariborski mestni svetniki bodo kmalu začeli z izredno sejo Mestnega sveta, na kateri bo osrednja tema dokapitalizacija družbe Mestne nepremičnine. Slednja točka dnevnega reda je na zadnji redni seji padla v vodo, zaradi premalo konkretnih argumentov, zakaj je visoka dokapitalizacija na novo ustanovljene družbe sploh potrebna. Ob enem pa se že pojavljajo očitki o spremembi načrtov zemljišča v Krajevni skupnosti Bresternica- Gaj.

Mestni svetniki MOM bodo na izredni seji razpravljali o Dokapitalizaciji družbe Mestne nepremičnine, ki je na 26. redni seji bila z rezultatom 22-21 zavrnjena. Večina svetnikov načelno dokapitalizacijo družbe sicer podpira, a se ne strinja z določenimi vsebinskimi podrobnostmi.

V tem predelu Maribora, natančneje na nekdanjem območju motela Jezero občina načrtuje odkup celotnega zemljišča, katere sredstva bi pridobili z dokapitalizacijo. V KS Bresternica- Gaj odločitev občine pozdravljajo, a obenem močno nasprotujejo idejam o novi megalomanski soseski z 18 trietažnimi bloki, ki bi zrasla na nekdanjem območju motela Jezero.

Vodilni na občini so ob zadnjem marčevskem obisku KS Bresternica obljubili oživitev območja z nekdanjo turistično dejavnostjo, predvsem kar se tiče minigolfa in počivališča za avtodome . Obljube pa se z dejanskimi oz. Sedanjimi načrti nikakor ne skladajo.
Mestni svetnik iz vrst opozicijske NLS Milan Mikl je kritičen predvsem do priprave dokumentacije za visoko dokapitalizacijo na novo ustanovljene družbe v višini 822 tisoč evrov. Nenavadno pa je, da predlogom vodilnih oporekajo tudi v koalicijski Listi Kolesarjev in peščev. Po tem gre sklepati, da župan s svojo najožjo ekipo določene projekte gotovo preferira na lastno pest, kar se v primeru zemljišča v Bresternici nedvomno potrjuje.

Občina ob tem odgovarja, da gre v primeru zemljišča v Bresternici za zgolj eno izmed vsebinskih možnosti. Kljub temu pa gre težko verjeti, da bi bila tako podrobno izdelana dokumentacija pripravljena zgolj za možne načrte. Pred prihajajočimi volitvami bi bilo namreč veliko bolj potrebno izrečene obljube izpolnjevati, kot pa forsirati določene ad- hoc sprejete zamisli, o katerih ne lokalne skupnosti nikoli niso bile dovolj kakovostno in pravično obveščene.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img