spot_img

Namesto doma starejših stanovanjska soseska

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na območju Zvezne ulice v Mestni četrti Radvanje se izvaja projekt S25, v sklopu katerega bo zraslo novo stanovanjsko naselje. Lokalna skupnost pa projektu zasebnega investitorja nasprotuje. Razlog za to je povečana sečnja dreves za potrebe izvajanja gradbenih del. Ob tem so si v lokalni skupnosti na tem območju desetletja prizadevali za izgradnjo doma starejših občanov, a so nobena od obljub vodilnih ni bila izpolnjena.

V MČ Radvanje so izredno kritični do povečane količine sečnje okoliških gozdov. Največja problematika pa se v tem trenutku dogaja na Zvezni ulici, kjer so za potrebe gradnje stanovanjske soseske posekali izredno veliko gozdnih površin.

Na območju, kjer se stikata Zvezna in Lackova ulica že pospešeno raste novo stanovanjsko naselje, za potrebe katerega je bilo odstranjenih veliko število dreves, ki so lokalnemu prebivalstvu služila kot območje za oddih. Ob enem pa so predvsem v zimskem času predstavljala zavrtje pred hladnimi vetrovi.

Mestna četrt Radvanje si je dolgo let prizadevala za izgradnjo doma za starostnike. A obljube bivših mestnih oblasti niso bile realizirane, še več dopustile so, da je zemljišče pristalo v lastništvu zasebnih investitorjev, ki podobnih namenov niso imeli.

Po besedah podpredsednika MČ Milana Pukšiča so že stopili v kontakt z direktorjem Doma Danice Vogrinec Markom Slavičem, ki je bil ideji naklonjen.

Radvanje kot kaže doma starostnikov ne bo dobilo, vseeno pa si v MČ želijo, da je tudi ta predel Maribora enakopravno obravnavan v sklopu razdeljevanja občinskega denarja. Sredstva bi namreč želeli porabiti za dostojno ureditev Radvanjskega trga, manjkajočega dela kanalizacije in navezave Zvezne na Lackovo ulico.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img