Avtobusi v mestnem javnem linijskem prevozu so februarja prepeljali nekaj manj kot 1,4 milijona potnikov, kar je za 72 odstotkov manj kot v enakem lanskem mesecu. V medkrajevnem in mednarodnem prometu so jih našteli 67 odstotkov manj. Vlaki pa so prepeljali 840.000 potnikov, kar je bilo za 25 odstotkov manj kot februarja lani.

Kot je danes objavil državni statistični urad, z avtobusi v medkrajevnem in mednarodnem javnem linijskem prevozu februarja prepeljali približno 756.000 potnikov, kar je bilo za 67 odstotkov manj kot februarja lani. Pri tem so opravili približno 10,9 milijona potniških kilometrov, kar je bilo za 74 odstotkov manj kot februarja lani.

Vlaki so v drugem letošnjem mesecu prepeljali 840.000 potnikov, kar je bilo za 25 odstotkov manj kot februarja lani. Pri tem so opravili 37,2 milijona potniških kilometrov, kar je bilo za 23 odstotkov manj, kot jih je bilo opravljenih februarja lani.

V letalstvu padec za 93-odstotkov

Z brniškega letališča je odpotovalo ali na to letališče pripotovalo malo več kot 5500 potnikov, kar je bilo za 93 odstotkov manj kot februarja lani. Blagovni promet na omenjenem letališču je bil medtem na letni ravni večji. Kot so zapisali na državnem statističnem uradu, je bilo pretovorjenega 824 ton blaga, kar je bilo za 12 odstotka več kot februarja lani.

V slovenskih pristaniščih so našteli 17 potnikov, kar je bilo za 39 odstotkov manj kot v lanskem drugem mesecu. V ladijskem prometu je priplulo ali odplulo za pet odstotkov manj ladij kot februarja lani. V koprskem pristanišču je bilo pretovorjenega več kot 1,4 milijona ton blaga, kar je bilo za 19 odstotkov manj kot februarja lani.

Tovorna motorna vozila, registrirana v Sloveniji, so od oktobra do decembra 2020 prepeljala skoraj 24,6 milijona ton blaga in pri tem opravila skoraj 6,3 milijarde tonskih kilometrov. Količina prepeljanega blaga in število opravljenih tonskih kilometrov sta bila enaka kot v istem obdobju 2019.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj