spot_img

Največji problem je cestna infrastruktura

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Krajevna skupnost Bresternica Gaj velja za po površini največjo lokalno skupnost v mestni občini Maribor. V krajevni skupnosti pa niso zadovoljni z vzdrževanjem občinskih cest, ki so po zagotovilih predstavnikov krajanov v izredno slabem stanju. Mariborska občina je zato že pristopila k prenovi osrednje cestne povezave v središču kraja, degradiranih odsekov cest pa je še neprimerno več.

Svet Krajevne skupnosti Bresternica – Gaj ugotavlja, da v zadnjem letu na področju cestne varnosti ni bilo narejenega praktično nič, razen gramoziranja makadamskih cest iz strani krajevne skupnosti, Zato se je že pojavila ideja o pripravi strateškega  načrta glede rednega vzdrževanja cest.

Na mariborski občini odgovarjajo, da so v letošnjem letu smo rekonstruirali del ceste proti Žavcarjevem vrhu v dolžini cca 220m in vrednosti dobrih  45.000 EUR.  Pogodba za ureditev gozdnih cest je bila podpisana 20.9.2021, dela se pa izvajajo skladno z potrjenim letnim planom. V Krajevni skupnosti pa opozarjajo, da je to le ena izmed problematičnih cest.

Svet Krajevne skupnosti Bresternica – Gaj še poziva vodstvo Mestne občine Maribor, da se ponovno preuči kategorizacija cest. Opažajo namreč, da podatki niso usklajeni, zato se tudi pojavljajo težave pri vzdrževanju , kar čutijo predvsem krajani krajevne skupnosti.

Eden izmed pomembnejših projektov na področju cestne infrastrukture bo prenova državne ceste Na Gaj. Po zagotovilih predstavnice KS Bresternica Gaj Eve Zupanc pa je projekt administrativno že potrjen.

MOM skupaj s Službo za MČ in KS pripravlja strategijo, v katerem zbirajo predloge kot izhodišča, kako v bodoče upravljati z nekategoriziranimi cestami. Zavedajo se namreč, da obstoječi sistem ni učinkovit. Ena od možnosti pa je, da se vzdrževanje nekategoriziranih cest prenese na MOM.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:03

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img