spot_img

Največ nedovoljenih prehodov iz Avstrije in Madžarske

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Policija je v prvih devetih mesecih obravnavala 7031 nezakonitih prehodov državne meje, kar je za dobrih 41 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani, ko je teh bilo 11.928. Največ je bilo državljanov Afganistana, Pakistana in Bangladeša, ki predstavljajo več kot polovico vseh, precej manj pa je bilo državljanov Pakistana in Maroka.

Kot ugotavljajo na policiji, je zaznan trend porasta števila ilegalnih prehodov, ki pa je manjši od pričakovanega. Še naprej je med policijskimi upravami najbolj obremenjena koprska, medtem ko je bilo na območju mariborske število višje predvsem zaradi kršiteljev, ki se s prestopom meje izven mejnih prehodov izogibajo ukrepom ali gneči na mejnih prehodih.

Število ilegalnih migrantov, ki so izrazili namero podaje prošnje za mednarodno zaščito, se je v zadnjem mesecu povečalo, zlasti med afganistanskimi državljani, medtem ko to ne velja za državljane Pakistana. Sicer pa tisti, ki izrazijo namero podaje prošnje za mednarodno zaščito, po nastanitvi v azilnih zmogljivostih največkrat nadaljujejo pot v dejanske ciljne države, pojasnjujejo na policiji.

Policisti sicer trenutno največ nedovoljenih vstopov na notranjih mejah obravnavajo iz Avstrije in Madžarske.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img