spot_img

Največ nedovoljenih prehodov iz Avstrije in Madžarske

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Policija je v prvih devetih mesecih obravnavala 7031 nezakonitih prehodov državne meje, kar je za dobrih 41 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani, ko je teh bilo 11.928. Največ je bilo državljanov Afganistana, Pakistana in Bangladeša, ki predstavljajo več kot polovico vseh, precej manj pa je bilo državljanov Pakistana in Maroka.

Kot ugotavljajo na policiji, je zaznan trend porasta števila ilegalnih prehodov, ki pa je manjši od pričakovanega. Še naprej je med policijskimi upravami najbolj obremenjena koprska, medtem ko je bilo na območju mariborske število višje predvsem zaradi kršiteljev, ki se s prestopom meje izven mejnih prehodov izogibajo ukrepom ali gneči na mejnih prehodih.

Število ilegalnih migrantov, ki so izrazili namero podaje prošnje za mednarodno zaščito, se je v zadnjem mesecu povečalo, zlasti med afganistanskimi državljani, medtem ko to ne velja za državljane Pakistana. Sicer pa tisti, ki izrazijo namero podaje prošnje za mednarodno zaščito, po nastanitvi v azilnih zmogljivostih največkrat nadaljujejo pot v dejanske ciljne države, pojasnjujejo na policiji.

Policisti sicer trenutno največ nedovoljenih vstopov na notranjih mejah obravnavajo iz Avstrije in Madžarske.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img