spot_img

Največ denarja za nujne sanacije plazov

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Haloške občine se leta borijo s plazovi. Najhuje je v gričevnatem delu, kjer voda neusmiljeno odnaša vse pred seboj. Po poročanju tamkajšnje občanke se s plazovi borijo že desetletja.

Prestrašeni občani s strahom pogledujejo v nebo pred vsako napovedano nevihto. Na terenu si hudih zemeljskih razpok niso ogledali ne statiki niti ostali lokalni ali državni strokovnjaki.

A kot je napovedal tamkajšnji župan Branko Marinič so se sedaj prioritetno lotili sanacije plazov, ki jim povzročajo številne preglavice. Letos so že sanirali plaz ob cesti Dolena–Osterpergerjevo, čaka pa jih še sanacija drugih plazov v občini.

Sanacije plazu so drage, Za obnovo 100 metrov plazu in obnovo 400 metrskega odseka so letos odšteli že več kot 400.000 evrov, dodatni več stotisoč pa namenjajo za ostale plazove.
Za majhno občino je to velik zalogaj, ki močno bremeni proračun, zato z veseljem pozdravljajo dodatna sredstva, ki so jih za sanacijo plazov namenili na ministrstvu za okolje. Brez pomoči države sanacije številnih plazov nikakor ne bi zmogli.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img