spot_img

Največ denarja za nujne sanacije plazov

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Haloške občine se leta borijo s plazovi. Najhuje je v gričevnatem delu, kjer voda neusmiljeno odnaša vse pred seboj. Po poročanju tamkajšnje občanke se s plazovi borijo že desetletja.

Prestrašeni občani s strahom pogledujejo v nebo pred vsako napovedano nevihto. Na terenu si hudih zemeljskih razpok niso ogledali ne statiki niti ostali lokalni ali državni strokovnjaki.

A kot je napovedal tamkajšnji župan Branko Marinič so se sedaj prioritetno lotili sanacije plazov, ki jim povzročajo številne preglavice. Letos so že sanirali plaz ob cesti Dolena–Osterpergerjevo, čaka pa jih še sanacija drugih plazov v občini.

Sanacije plazu so drage, Za obnovo 100 metrov plazu in obnovo 400 metrskega odseka so letos odšteli že več kot 400.000 evrov, dodatni več stotisoč pa namenjajo za ostale plazove.
Za majhno občino je to velik zalogaj, ki močno bremeni proračun, zato z veseljem pozdravljajo dodatna sredstva, ki so jih za sanacijo plazov namenili na ministrstvu za okolje. Brez pomoči države sanacije številnih plazov nikakor ne bi zmogli.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img