spot_img

Največ denarja bodo namenili za nakup reševalnih vozil

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

ZD Ptuj ima organizirano primarno zdravstveno varstvo poleg Ptuja organizirano tudi na Hajdini, Kidričevem, Podlehniku, Leskovcu, Žetalah, Zavrču, Juršincih in Destrniku. In prav pri slednjih so letos prevzeli novo dejavnost.

Lani so za investicije predvideli 65.950 evrov, a so porabili 10.000 evrov manj. Letos so za investicije predvideli dvakrat več, kar 130.400 evrov. V ta znesek pa so vključena številna obnovitvena dela, med drugim prenova sanitarije za paciente, beljenje, popravilo talnih oblog in oken, nadzor ogrevanja, pokriti vhod za invalide, ureditev električne napeljave, popravilo strehe pa tudi ureditev ekološkega otoka.

ZD Ptuj skupaj s koncesionarji zagotavlja primarno zdravstveno varstvo za cca. 70.000 prebivalcev, kar je približno 3-odstotke vseh prebivalcev Republike Slovenije. Omejeno področje se razprostira na 645 km2 površine. V skladu z novimi normativi pa morajo predrugačiti ambulante.

Veliko denarja namenjajo tudi za nakup dodatnih reševalnih vozil. V ta namen so v letošnjem letu predvideli 374.000 evrov.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img