spot_img

Najstarejše mesto bo preplavila poezija

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Dnevi poezije in vina, eden največjih in najprepoznavnejših mednarodnih pesniških festivalov v tem delu Evrope, ki uspešno združuje pesniško besedo in promocijo najkakovostnejših slovenskih vin, praznuje 25 let. Predstavili so številne novosti, a glavna med njimi je menjava osrednjega prizorišča.

Med 24. in 28. avgustom se bo na številnih prizoriščih zvrstilo 35 pesnic in pesnikov iz 20 držav. Častna gosta festivala bosta češki pesnik Petr Borkovec in portugalska pesnica Ana Luísa Amaral, Odprto pismo Evropi, ki letos nastaja v sodelovanju z Goethe-Institutom Ljubljana, pa bo napisal in ga na Ptuju prvič prebral nemški pesnik Durs Grünbein. Kot vsako leto pa tudi letos pričakujejo odziv evropske politike.
Jubilejni Dnevi poezije in vina se bodo začeli v Ljubljani, kasneje pa se bo poezija naselila na Ptuj in druge kraje po Sloveniji ter na Hrvaškem in v Avstriji, literarne dogodke pa bodo spremljali tudi koncerti in kulinarično-vinski program.

Zgodovina festivala Dnevi poezije in vina, ki letos praznuje četrt stoletja, je izjemno bogata. Do zdaj je na festivalu, ki se je začel v Medani in se nato leta 2010 preselil na Ptuj, nastopilo 400 mednarodno priznanih pesnikov in pesnic iz različnih držav ter več kot 2000 drugih ustvarjalk in ustvarjalcev. Na literarnih dogodkih je zazvenelo že 100.000 verzov v več kot 50 jezikih, okoli 1200 brezplačnih dogodkov pa je spremljalo več kot 100.000 obiskovalcev

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img