spot_img

Najstarejše mesto bo preplavila poezija

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Dnevi poezije in vina, eden največjih in najprepoznavnejših mednarodnih pesniških festivalov v tem delu Evrope, ki uspešno združuje pesniško besedo in promocijo najkakovostnejših slovenskih vin, praznuje 25 let. Predstavili so številne novosti, a glavna med njimi je menjava osrednjega prizorišča.

Med 24. in 28. avgustom se bo na številnih prizoriščih zvrstilo 35 pesnic in pesnikov iz 20 držav. Častna gosta festivala bosta češki pesnik Petr Borkovec in portugalska pesnica Ana Luísa Amaral, Odprto pismo Evropi, ki letos nastaja v sodelovanju z Goethe-Institutom Ljubljana, pa bo napisal in ga na Ptuju prvič prebral nemški pesnik Durs Grünbein. Kot vsako leto pa tudi letos pričakujejo odziv evropske politike.
Jubilejni Dnevi poezije in vina se bodo začeli v Ljubljani, kasneje pa se bo poezija naselila na Ptuj in druge kraje po Sloveniji ter na Hrvaškem in v Avstriji, literarne dogodke pa bodo spremljali tudi koncerti in kulinarično-vinski program.

Zgodovina festivala Dnevi poezije in vina, ki letos praznuje četrt stoletja, je izjemno bogata. Do zdaj je na festivalu, ki se je začel v Medani in se nato leta 2010 preselil na Ptuj, nastopilo 400 mednarodno priznanih pesnikov in pesnic iz različnih držav ter več kot 2000 drugih ustvarjalk in ustvarjalcev. Na literarnih dogodkih je zazvenelo že 100.000 verzov v več kot 50 jezikih, okoli 1200 brezplačnih dogodkov pa je spremljalo več kot 100.000 obiskovalcev

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img