spot_img

Najslabše so jo v epidemiji odnesli mladi

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Epidemija je spremenila naša življenja. Čeprav mladi večinoma niso ogroženi, jih ta situacija močno ovira pri življenju in načrtih za prihodnost. Težje kot kadarkoli prej je dobiti službo, podatki o brezposelnosti v večini držav kažejo, da je dostop do prostih delovnih mest za mlade otežen.

Mlade so delodajalci ob začetku epidemije prve postavili na cesto – morda pa bo kmalu prišel čas, ko bo več delodajalcev na zaposlitev mladih gledalo kot na naložbo za prihodnost

Leta 2020 se je v evidenco brezposelnih oseb pri ZRSZ prijavilo kar 26,5 odstotka več mladih kot v letu pred koronakrizo. Nadpovprečno so se sicer v lanskem letu prijavljale osebe, stare 30 let ali več; medletni prirast (2019-2020) prijav starih več kot 30 let je znašal 33,5 odstotka.

V okviru univerze pa obstaja rešitev za mlade, kjer lahko dobijo številne nasvete vezane na celosten razvoj kariere, ustrezno iskanje zaposlitve ter kako enostavneje vstopiti na trg dela. Obenem pa delodajalcem omogočajo iskanje mladega kadra preko fakultete.

Položaj mladih na trgu dela je izjemno otežen, brezposelnost med mladimi je neprimerno narasla. Ob dodatnem dejstvu, da se prav med mladimi, bolj kot v primerjavi z drugimi starostnimi skupinami v zelo zaskrbljujoči meri kažejo tudi težave z duševnim zdravjem, bi to moralo biti alarmantno za celotno družbo.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img