S 1. januarjem letos je formalno začela delovati nova, razširjena Skupna občinska uprava Maribor – SOU Maribor, ki jo je ustanovilo 18 občin. Ustanoviteljice so ob Mestni občini Maribor še občine Benedikt, Cerkvenjak, Duplek, Hoče – Slivnica, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Miklavž na Dravskem polju, Pesnica, Rače – Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Šentilj.

S 1. oktobrom letos je vodenje Skupne občinske uprave mag. Zorica Zajc-Kvas, ki je dvanajst let bila direktorica občinske uprave občine Rače – Fram.

Mariborski župan Arsenovič je v današnjem virtualnem druženju z novinarji izpostavil, da veliko pričakuje od Skupne občinske uprave po vodstvom Zorice Zajc-Kvas.

Sama je ob tem poudarila pomembnost sodelovanja med deležniki, saj gre za skupen regionalni razvoj in ne tekmovanje. In povezovanje, je glede na njeno večletno prakso z delom v lokalni samoupravi ključno za zagotavljanje okolja, ki je prijazno razvoju in življenju.

Skupna občinska uprava pokriva različno velike občine, največja, Mestna občina Maribor šteje več kot 110.000 prebivalcev, na drugi strani najmanjša komaj 2.000 prebivalcev. Zato so potrebe od občine do občine drugačne. Zato je pomembno odgovarjati na vprašanja in iskati rešitve za področja, ki so vsem sodelujočim skupna.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj