Najboljši slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar, ki je v svoji karieri nanizal številne uspehe, je končal kariero. Bil je daleč najboljši slovenski predstavnik v tem športu. Vrhunec kariere je dosegel leta 2015, ko je v Kreischbergu postal svetovni prvak.

Odločitev ni prišla kar čez noč, čez poletje sem se odločal o tem. Želel sem si nastopiti na še eni tekmi. A tak je položaj, ‘korona’ ne popušča, tekme odpadajo, zato je prišel čas, da sporočim, da grem v športni pokoj”, je dejal. 

Dosežki Filipa Flisarja

Filip Flisar je s svojimi dobrimi predstavami omenjeno disciplino dokončno približal slovenski javnosti. Vrhunec kariere priljubljenega Mariborčana je vsekakor svetovni naslov iz leta 2015.

Flisar je nase redno opozarjal tudi na tekmah svetovnega pokala, kjer je dosegel sedem zmag, v sezoni 2011/12 pa osvojil tudi kristalni globus. V bogati karieri mu je ves čas iz rok polzela samo olimpijska medalja, kateri je bil vselej zelo blizu, saj se je v vseh treh primerih prebil do polfinala, a vedno ostal brez odličja.

 

 

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj