Najbolj znana kola kmalu v papirnati obliki

Družba Coca-Cola v partnerstvu z družbo Paboco – The Paper Bottle Company razvija 100-odstotno ‘papirnato steklenico’. Prvi pristop so že predstavili, a le-ta še vedno vsebuje nekaj plastike.

Coca-Cola želi do leta 2030 zbrati in reciklirati enako število plastenk ali pločevink, kot jih proda, hkrati pa znatno zmanjšati uporabo novih embalažnih materialov in uporabljati le tiste, ki jih je mogoče stoodstotno reciklirati. Da bi dosegla tak nivo, morajo nenehno inovirati in raziskovati različne tehnologije.

Razvoj prototipa prve generacije

Partnerji so nedavno dosegli razvoj prototipa prve generacije. A potrebnega bo še veliko dela. Kot so pojasnili pri Coca Coli je prototip papirnate steklenice prve generacije sestavljen iz papirnate zunanjosti s plastičnim zamaškom in plastično notranjo oblogo. Plastika, ki jo uporabljajo, je izdelana iz 100-odstotno reciklirane plastike, ki jo je po uporabi mogoče ponovno reciklirati. Toda vizija je ustvariti ‘steklenico iz papirja’, ki jo je mogoče reciklirati kot vsak papir. Naslednji korak je torej iskanje rešitve za ustvarjanje papirnate steklenice brez plastične obloge.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj