spot_img

Naj se delodajalci spomnijo, kako težko je najti dobrega delavca!

V zadnjem tednu

 

Praznovanje praznika dela bo zaradi epidemije covida-19 okrnjeno, a sporočilo delavcev je glasnejše kot kadarkoli prej. Trenutna kriza je po mnenju Zveze svobodnih sindikatov Slovenije dodatno poudarila probleme prekarnih oblik zaposlovanja in pokazala na nujnost varnega in zdravega dela.

Zaposleni v aktualni krizi niso sami

Mednarodni praznik dela so določili leta 1889 v spomin na delavce v Chicagu v ZDA, ubite v izgredih za delavske pravice tri leta prej. Obeleževati so ga začeli leta 1890.

Zaposleni tudi v aktualni krizi niso sami, vlada pa dela vse, da bi zaščitila delovna mesta, je v poslanici pred praznikom zapisal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj. Ob tem je izrazil upanje, da so si delodajalci zapomnili, kako težko je najti dobrega delavca.

V Rušah posneli koračnico

Zaradi ukrepov proti širjenju koronavirusa bo tradicionalno obeleževanje praznika s prvomajskimi budnicami in prireditvami okrnjeno. Gasilci bodo posnetke budnic predvajali z gasilskih vozil. Tako bo tudi v Rušah, kjer so člani Pihalne godbe pripravili prvomajsko koračnico na daljavo in posneli koračnico.

Prvomajske praznike so sicer običajno mnogi izkoristili za krajše počitnice, a letos zaradi omejitev ob epidemiji tudi teh ne bo. Bodo pa zaradi prenehanja prepovedi gibanja zunaj občin, dovoljeni vsaj dnevni izleti, seveda ob upoštevanju primerne razdalje do drugih.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel