spot_img

Nadzori gradbišč v Mariboru

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V času od marca do septembra 2021, so štirje gradbeni inšpektorji Inšpektorata za okolje in prostor (IRSOP) iz območne enote Maribor in inšpektorji za varnost in zdravje pri delu Inšpektorata za delo (IRSD) opravili nadzore na 11 večjih gradbiščih na območju Maribora.

Gradbeni inšpektorji so na 11  gradbiščih opravili 17 skupnih pregledov. Na podlagi ugotovljenih nepravilnosti, so gradbeni inšpektorji  do sedaj izdali 2 inšpekcijski odločbi in 1 opozorilo po določilu 33.členu Zakona o inšpekcijskem nadzoru (ZIN).

V dveh kontrolah gradbišč je gradbeni inšpektor ugotovil nepravilnosti v zvezi označitve in ograditve gradbišča, za kar je izdal ustrezni inšpekcijski odločbi, ki sta bili v odrejenih rokih izvršeni. Na enem gradbišču pa je bilo izdano opozorilo v zvezi z zavarovanjem odprtine dvigalnega jaška, kar je bilo tudi nemudoma izvršeno, zato razen opozoril, niso bile izrečene globe v  prekrškovnih postopkih. Pri ostalih pregledih gradbišč večjih nepravilnosti v zvezi z organizacijo gradbišč gradbeni inšpektorji niso ugotovili.

Večina postopkov v zvezi  s skupnimi  nadzori gradbišč je že zaključenih, nekateri postopki na teh gradbiščih pa se bodo še nadaljevali ali se bodo šele uvajali v kasnejših fazah gradnje oziroma v fazi pričetka uporabe ( na primer: nadzor gradbenih proizvodov, nadzor nad uporabo objektov v javni rabi, …).

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Po hitri cesti v napačno smer, povzročil nesrečo in pobegnil

Včeraj, okoli 14. ure je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H2 v napačni smeri oz. po...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img