Avgusta se večina staršev šolajočih otrok začne nabavljati šolske potrebščine. Socialno šibkejše začne skrbeti, kako bodo zmogli kupiti vse potrebno, saj ene iz leto v leto naraščajo. Tudi letos bodo socialno ogroženim na pomoč priskočili pri humanitarnih organizacijah.

Stiska je največja prav v mestih, saj največ prosilcev živi v urbanem okolju. V paketih bodo zagotovili osnovne potrebščine kot so barvice, različna pisala, ravnila in zvezke. Učbenikov ter delovnih zvezkov pa ne zagotavljajo.

Glede na povpraševanje po pomoči na širšem območju Maribora ugotavljajo, da bo potrebne pomoči približno enako kot lani.

Letos lahko za nakup učbenikov in delovnih zvezkov izkoristijo tudi bone. Slednje ni mogoče koristiti za nakup potrebščin, prav tako pa jih vsi zainteresirani ne morejo donirati.

Tako je Maček pozval vse, ki bonov ne nameravajo izkoristiti, da se obrnejo na Nadškofijsko karitas in se pozanimajo, komu in kako lahko z bonom pomagajo.

Slovenska karitas je v akciji Pokloni zvezek zbrala več kot 41.000 zvezkov, ki so jih otroci ob spodbudi staršev in učiteljev podarili za sovrstnike in ki jih bodo avgusta razdelili osnovnošolcem iz socialno ogroženih družin. Na območju Maribora se je odzvalo 35 osnovnih šol in 13 vrtcev. Z njo so otroci za vrstnike zbrali skoraj 5 tisoč zvezkov, pa tudi druge potrebščine. Skupaj z župnijskimi Karitasi bo Mariborska nadškofija letos s paketi šolskih potrebščin pomagala “skoraj 1600 otrokom, torej skoraj 700 družinam in razdelili 15 tisoč šolskih potrebščin.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj