Tradicionalni slovenski zajtrk obeležujemo tretji petek v novembru, na dan slovenske hrane, vendar ga lani zaradi epidemioloških razmer ni bilo mogoče izvesti v šolah, temveč doma, v krogu družine. Zato so se šole letos še posebej potrudile.

Letošnje leto je zaznamovano z lepo izkušnjo, saj so otroci v poletnem času doživeli nadomestni zajtrk, tako da so lahko nekatere aktivnosti organizirali tudi na prostem.
Čebelarstvo je pomembna panoga, ki je že tradicionalno povezana s slovenskim okoljem.

Slovenija je tudi država, ki je predlagala 20. maj kot svetovni dan čebel. Statistični podatki pa kažejo zaskrbljujoč upad proizvodnje medu. V letu 2019 smo v Sloveniji proizvedli kar 44-odstotkov manj medu kot leta 2018, letos bo situacija še slabša.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je namreč podalo pobudo šolam, vrtcem in zavodom za vzgojo in izobraževanje otrok, naj letos kar dvakrat povežejo podeželje z najmlajšimi.

Kot so na dogodku poudarili nam tradicionalni slovenski zajtrk nudi še eno priložnost – da se zavemo problema zavržkov hrane oziroma odpadne hrane. Tudi na tem področju lahko vsak izmed nas naredi korak v smeri zmanjševanja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj