spot_img

Nadgradnja turistične ponudbe ob Dravi

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mariborska razvojna agencija se ukvarja s številnimi projekti, ki so namenjeni razvoju reke Drave. Najdlje trajajoči projekt je izgradnja Dravske kolesarske poti, saj bo aktiven še naslednjih 5 let. Reka Drava pa s svojim potencialom ponuja nešteto možnosti za razvoj ter nadgradnjo številnih aktivnosti na in ob njej.

Tako projekt Naša Drava zajema obuditev splavarjenja, vzpostavitev ponudbe vodnih športov, razvoj naravovarstvenih športno-turističnih produktov, vzpostavitev plezalnih sten, splavov in žičnic ob Dravi.

Vodilni partner projekta je LAS Bogastvo podeželja, projekt pa združuje še 9 nosilnih partnerjev – 7 slovenskih in 2 hrvaška.

Prvenstven namen projekta je predstaviti Dravo kot neomejen vir doživetij, v skladu z vsemi naravo-varstvenimi standardi. Sekundaren namen pa je obstoječim projektom dodati nove, atraktivne ponudbe, ki obiskovalcu vzbudijo željo po ponovnem obisku.

Med investicijske vsebine projekta spadajo nakup raftov, prikolic, kajakov, kanujev; prenova turistične ladjice na Ptujskem jezeru; postavitev počivališč s parkovno urbano opremo; nakup e-koles in vzpostavitev e-postajališč; mobilna aplikacija Drava Bike in nakup električnega vozila.

Projekt Naša Drava se je uradno pričel 1. julija letos in po trajal do 30. septembra leta 2022. Predvidena skupna vrednost projekta je dobrih 914 tisoč evrov, od tega je predvidenih dobrih 671 tisoč evrov nepovratnih sredstev iz evropskega sklada za razvoj podeželja, razliko pa bodo partnerji zagotovili z lastnimi sredstvi.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img