spot_img

Nadgradnja komunalne infrastrukture v Račah

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Rače – Fram pospešeno teče projekt nadgradnje Zbirnega centra Komunalnih odpadkov. Zaradi investicije, ki je v teku so primorani občani načrtovane odvoze odpadkov voziti v Cero Pragersko, kar pa ni prineslo večjih negodovanj.

Na slabih 2700m2 se bo uredil – nadgradil obstoječ zbirni center s pokrito nadstrešnico na dvignjenem platoju za lažje odlaganje odpadkov, odprt plato za odlaganje, ureditev interne notranje prometno komunalne infrastrukture in krožno cestno povezavo.
Na komunalnem področju so v občini pristopili k sanaciji kanalizacije v naselju Morje in Ranče. Tudi letos pa bodo sofinancirali t.i. male čistilne naprave, ki jih bodo gradili na območjih izven aglomeracij. Na sploh je občina Rače Fram dobro pokrita s kanalizacijskim omrežjem, kljub temu pa se v občini nahajajo višjeležeča območja z razpršeno poselitvijo, kjer kanalizacije ni možno graditi.

Po besedah župana Branka Ledineka je kanalizacijsko omrežje v občini Rače Fram sicer še funkcionalno, a po drugi strani že zelo dotrajano. Gre za dolgoročen načrt celovite sanacije, ki bi jo izvedli v sklopu projekta odvajanje in čiščenje odpadnih voda, za kar se nadejajo tudi pridobitve državnih in evropskih sredstev.

Občina Rače Fram je v zadnjih letih na račun učinkovite porabe občinskih sredstev izrazito izboljšala demografsko sliko, saj se vanjo preseljuje čedalje več ljudi, tudi mladih družin. Atraktivna točka za priseljevanje je predvsem zaradi bližine avtoceste in možnosti oddiha od mestnega vrveža. Zato občinski veljaki že načrtujejo gradnjo novih nepremičnin, ki bi zadoščale visokem povpraševanju.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img