Nadaljnji izzivi mariborskega dela Pohorja

0
72

Razgledni stolp na mariborskem Pohorju je že več kot leto dni, zaradi slabega stanja, zaprt. Po zagotovilih vodilnih na občini pa bo kmalu tudi urejen, a je pred ureditvijo nujna ocenitev dejanskega stanja stolpa in stroškov investicije.

Gre za več kot sto let star objekt kulturne dediščine Pohorja, premore pa tudi določen turistični potencial. V tem trenutku še niso usklajene vse administrativne podlage za ureditev, a po zagotovilih Neve Pipan iz mariborske občine bo to urejeno še v tem letu.
MOM je pred časom v lastništvo pridobila vse žičniške naprave na mariborskem Pohorju, katero bo v roku enega leta v upravljanje prešlo na novoustanovljeno podjetje Šport Maribor.

Boljše upravljanje pa bo po besedah Pipanove prinesla tudi uvedba plačljivega parkiranja pod vznožjem Pohorja, kar je zmotilo veliko obiskovalcev, ki so v zadnjih letih na tej lokaciji imeli možnost brezplačnega parkiranja.

Cilji mariborske občine so na Pohorju vzpostaviti priljubljeno turistično destinacijo v vseh letnih časih, podlaga za to pa je povezovanje z različnimi deležniki v sklopu t.i. Partnerstva za Pohorje.

Napiši komnetar

Please enter your comment!
Please enter your name here