spot_img

Nadaljnji izzivi mariborskega dela Pohorja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Razgledni stolp na mariborskem Pohorju je že več kot leto dni, zaradi slabega stanja, zaprt. Po zagotovilih vodilnih na občini pa bo kmalu tudi urejen, a je pred ureditvijo nujna ocenitev dejanskega stanja stolpa in stroškov investicije.

Gre za več kot sto let star objekt kulturne dediščine Pohorja, premore pa tudi določen turistični potencial. V tem trenutku še niso usklajene vse administrativne podlage za ureditev, a po zagotovilih Neve Pipan iz mariborske občine bo to urejeno še v tem letu.
MOM je pred časom v lastništvo pridobila vse žičniške naprave na mariborskem Pohorju, katero bo v roku enega leta v upravljanje prešlo na novoustanovljeno podjetje Šport Maribor.

Boljše upravljanje pa bo po besedah Pipanove prinesla tudi uvedba plačljivega parkiranja pod vznožjem Pohorja, kar je zmotilo veliko obiskovalcev, ki so v zadnjih letih na tej lokaciji imeli možnost brezplačnega parkiranja.

Cilji mariborske občine so na Pohorju vzpostaviti priljubljeno turistično destinacijo v vseh letnih časih, podlaga za to pa je povezovanje z različnimi deležniki v sklopu t.i. Partnerstva za Pohorje.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img