Nadaljnji cilji občine Benedikt v letu 2021

0
53

V občini Benedikt so v času županovanja Milana Repiča izpeljali številne projekte, ureditev OŠ s pripadajočo telovadnico, kanalizacija v Svetih treh kraljih in ureditev večfunkcionalnega prostora za druženje so le eni izmed najpomembnejših. Župan pa ocenjuje dosedanje delo svoje ekipe kot uspešno.

Tik pred otvoritvijo pa je tudi t.i. motorični kotiček v neposredni bližini športnega parka. Primeren bo za izvajanje športne vadbe predšolskih in osnovnošolskih otrok ter ostalih občanov. V okviru projekta bo izvedena aktivnost medgeneracijskega povezovanja občanov, ki se bodo želeli rekreativno udejstvovati. Na občini pa se nadejajo tudi ureditve projektov na ostalih področjih.

V telovadnici OŠ so pred kratkim dobili novo razsvetljavo in postavili več funkcionalno plezalno steno, kljub temu pa zaradi povečanega vpisa v zadnjih letih razmišljajo o dogradnji te izobraževalne ustanove.

Po besedah župana pa si v Benediktu prizadevajo za ureditev urbanističnega načrta občine, kateri bi predstavljal administrativno podlago za nadaljnje načrtovanje projektov, predvsem v središču kraja.

Realizacija navedenih projektov pa bo odvisna predvsem od administrativnih postopkov pridobitve stavbnih zemljišč oz. financiranja iz različnih virov, predvsem z vidika nezmožnosti financiranja vseh projektov iz občinskega proračuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here