Nadaljevanje sanacije državne ceste

0
26

V občini Lovrenc na Pohorju je v letošnjem letu prioritetna investicija sanacija države ceste skozi trško jedro. Ob tem pa vodilni na občini že snujejo načrte za prihodnost, saj je projekt razdeljen na tri faze, trenutno je v izvajanju prva. V drugi fazi načrtujejo rekonstrukcijo ceste do mostu čez Dravo, v sklopu tretje faze pa ureditev državne ceste do Rogle. S sanacijo te pomembne državne ceste pa bo pridobila tako lokalna skupnost, kot širša regija.

V Lovrencu na Pohorju trenutno poteka projekt celovite sanacije državne ceste skozi trško jedro. Ker gre za praktično edino glavno cesto skozi Lovrenc je bil urejen obvoz. Na občini pa že načrtujejo nadaljevanje projekta, ki je razdeljen na tri faze.

V sodelovanju z direkcijo za infrastrukturo pa je že v fazi projektiranja tudi zadnja tretja faza, ki predvideva ureditev državne ceste do Rogle, ki bi nekako zaokrožila investicijo. Ker pa gre za časovno odmaknjeno investicijo so se na občini odločili sprva sanirati najbolj degradirana območja na področju cestne infrastrukture.

Glede na geološke značilnosti tega območja je gradnja cest in vseh ostalih investicij zelo otežena, temu primerno je tudi zvišanje cen po strokovnih pregledih na terenu.

Investicija bo pomembna z vidika ureditve središča trškega jedra in nadaljevanja poti proti Rogli, ki je trenutno še vedno makadamska in temu primerno nevarna za udeležence v prometu. Župan občine Lovrenc na Pohorju, Marko Rakovnik je z napredkom investicij zadovoljen in upa, da bodo vsaj toliko uspešni tudi v prihodnje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here