Načrti večfunkcijskega centra v Malečniku obtičali v predalu

V krajevni skupnosti Malečnik Ruperče je bila v času županovanja Franca Kanglerja aktualna ideja o gradnji več- funkcijskega centra, za katerega je občina že zagotovila zemljišče na območju športnega kompleksa NK Malečnik. Zaradi menjave oblasti projekt nikoli ni bil realiziran, sedaj pa se pojavljajo pobude za oživitev realizacije projekta, ki bi v Malečniku rešil številne dolgoletne problematike.

V krajevni skupnosti Malečnik Ruperče je bila pred časom načrtovana gradnja več funkcijskega centra v neposredni bližini nogometnega igrišča po vzoru kulturnega doma v Kamnici

Projekt bi prinesel številne pozitivne učinke na celotno območje, Malečnik bi dobil medgeneracijski center, v katerega bi prostore preselila tudi krajevna skupnost

Zemljišče je občina odkupila za približno 400,000 evrov, a je ostalo le pri načrtih, projekt pa nikdar ni bil realiziran.
Eden poglavitnih razlogov, zakaj se je ta investicija izjalovila je ta, da Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja sofinancira projekte le na obrobjih mest, krajevna skupnost Malečnik – Ruperče pa sodi pod MO Maribor in posledično ni uvrščeno med območja podeželja, čeprav ga v praksi lahko uvrščamo ravno v to kategorijo.

Gradnja tega nesojenega objekta pa bi prinesla tudi pozitivne učinke na NK Malečnik, saj bi vsa nogometna igrišča oziroma obstoječo infrastrukruro povezal v eno zaokroženo celoto.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj