spot_img

Na vidiku rešitev za Muzej norosti?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Novi direktor Socialno – varstvenega zavoda Hrastovec napoveduje, da bodo skupaj z upravljalci Muzeja norosti, ki deluje v gradu na Tratah, našli rešitev, da bo muzej lahko deloval tudi prihodnje. Po besedah Aleksandra Gungla je bilo v zadnjih letih na Tratah narejeno preveč dobrega, da bi vse skupaj enostavno propadlo.

Zavod Hrastovec prostorov v gradu na Tratah skoraj dve desetletji ne uporablja več, tudi trendi sodobnih socialno-varstvenih zavodov gredo v smeri, ko se grajski prostori praznijo. Zato v Hrastovcu nekega pravega interesa na gradu v Tratah ne vidijo.

Grad se je tako znašel v položaju, ko ne država, niti trenutni lastnik pravzaprav ne vesta, kaj naj si z njim začneta. Lokalna skupnost je sicer mogočnemu gradu vdahnila vsebino, a je bivša direktorica Socialno-varstvenega zavoda Andreja Raduha v začetku leta že zahtevala izselitev muzeja, saj naj bi bil grad nevaren, upravljalec pa naj bi tudi samovoljno posegal v objekt. Z novim vodstvom v Hrastovcu naj bi bilo za Muzej norosti sedaj vseeno nekaj več posluha.

Do rešitve za Muzej norosti bodo skušali priti s pomočjo iskanje sinergije med obema zavodoma in ministrstvom za kulturo. Prav tovrstna komunikacija naj bi šepala, ko je v Zavod Hrastovec še vodila bivša direktorica.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img