Pred dobrimi tremi leti je mestni svet Mestne občine Maribor sprejel Dokument identifikacije investicijskega projekta za ureditev sistema Park&ride z javnim potniškim prometom po vzoru drugih evropskih mest in Ljubljane.

Pred kratkim je Mestna občina Maribor z Ministrstvom za infrastrukturo sklenila sporazum, ki se tiče same izvedbe mobilnostnega vozlišča na območju železniškega trikotnika pri Europarku.

Center mobilnosti bi nudil še fotovoltaiko za napajane koles, tam pa bi stala tudi poslovna zgradba za potrebe Direkcije republike Slovenije za infrastrukturo.

Država bi v prihodnje rada železniško progo, ki povezuje Maribor z Rušami in naprej z Dravogradom avtomatizirala ter morda tudi elektrificirala.

Mestna občina Maribor je v letošnjem letu Mariborski razvojni agenciji naročila izdelavo idejne zasnove, ki naj bi bila končana do konca tega meseca. Idejna zasnova pa je bila že predstavljena tudi ministru za infrastrukturo ter direktorju Slovenskih železnic, ki so lastnik tega zemljišča. Projekt bi lahko bil realiziran že v drugem letu ali najkasneje v letu 2022.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj