V občini Sveta Ana so, kljub pandemiji novega koronavirusa, ki je ohromil praktično celotno družbo, izpeljali skoraj vse začrtane projekte, razen dograditve vrtca in obnove Močnikove domačije, ki sta predvidena v aktualnem proračunu, sprejetem že leta 2019.

V preteklem letu so veliko pozornosti namenili za modernizacijo programa petih občinskih cest, v skupni dolžini treh kilometrov. V samem občinskem središču je bil urejen pločnik in postavitev infrastrukturnih objektov. Dela pa so potekala tudi na komunalnem področju.

Področji cestne infrastrukture in gradnje kanalizacije pa sta povezani, ravno zato so se na občini odločili hkrati realizirati oboje. Investicija je ocenjena na okoli 330 tisoč evrov.

Na občini so se odločili vlagati tudi v pridobivanja dodatnih lastništev zemljišč za potrebe različnih investicij. Ob tem načrtujejo še nakup dveh stanovanj v že drugem večstanovanjskem objektu v naselju Krivi Vrh, s čimer rešujejo stanovanjske težave mladih družin. Se pa nekoliko zamikajo trije večji projekti; prizidek vrtca, ureditev šole in gradnja doma za starejše.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj