spot_img

Na študijsko izmenjavo v Maribor prihaja kar 447 tujih študentov

V zadnjem tednu

Z začetkom študijskega leta so na Univerzo v Mariboru prišli tudi tuji študenti v okviru programa Erasmus+. V zimskem semestru študijskega leta 2021/2022 bo tako na Univerzi v Mariboru na študijski izmenjavi 447 študentov. Največ jih prihaja iz Španije (146), Portugalske (58) in Turčije (47).

Na študijsko izmenjavo v tujino pa odhajata 102 študenta Univerze v Mariboru, največ na Portugalsko (20), Španijo (14) in Češko (11). Univerza v Mariboru organizira v četrtek, 14. oktobra 2021, ob 17. uri, spletni dogodek »Gremo na Erasmus«, s katerim želijo študente spodbuditi k študijski izmenjavi preko programa Erasmus+. Na dogodku bo predstavljen tudi nov Erasmus+ razpis za študij v letnem semestru študijskega leta 2021/2022, ki prinaša številne novosti.

Gibanje števila tujih študentov v programu Erasmus+

V primerjavi z istim obdobjem lani, je v zimskem semestru na študijski izmenjavi v okviru programa Erasmus+ na Univerzi v Mariboru več kot 70 odstotkov lanskega števila tujih študentov, medtem ko se je približno 40 odstotkov več študentov Univerze v Mariboru odločilo za odhod v tujino. Največ tujih študentov se je v okviru programa Erasmus + odločilo za študij na Ekonomsko – poslovni fakulteti (114), Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (99) in Filozofski fakulteti (40).

»Kljub temu, da je pandemija COVID-19 še vedno pomembno posegla v izvedbo programa Erasmus+, nas je prijetno presenetilo število študentov, ki se bodo udeležili študijske izmenjave na Univerzi v Mariboru in tako že dosegamo številke pred začetkom pandemije«, poudarja vodja službe za mednarodno sodelovanje na Univerzi v Mariboru Uroš Kline in dodaja: »Tuji študenti so tudi skoraj v celoti precepljeni, zato pri izvedbi študijskega procesa in obštudijskih aktivnosti ne pričakujemo večjih težav«.

Program Erasmus+ je sicer eden najuspešnejših programov Evropske unije. Študentom omogoča, da del rednih študijskih obveznosti na kateremkoli nivoju/stopnji oziroma ciklu študija (vključujoč pripravo diplomskih, magistrskih ali doktorskih nalog), namesto na matični fakulteti opravi na partnerski instituciji v tujini. Prav tako omogoča študentom praktično usposabljanje v tujini.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel