Na Srednji trgovski šoli Maribor končali šolsko leto

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V začetku junija 2020 so na Srednji Trgovski šoli Maribor pričeli s projektom Z nasmehom v nov dan, v katerem so priredili skladbo Gotta be Patient, STAY HOMAS mladih glasbenikov iz Barcelone, ki so v času samoizolacije s terase hiše, kjer živijo, s svojo glasbo in pozitivnimi sporočili spodbujali in navdihovali ljudi po vsem svetu. Nekaj podobnega pa so storili tudi dijaki Srednje Trgovske šole pod mentorstvom vodje šolske svetovalne službe dr. Suzane Strmšek.

Zaradi razglasitve epidemije se je bilo povsod po svetu potrebno čim prej in čim bolje prilagoditi spremembam, ki so se pojavile na vseh področjih življenja, pedagoški proces pa pri tem ni bil izjema.

Ključno sporočilo projekta, katerega priprave so potekale mesec dni, je proslavljati odgovorno in učinkovito obvladovanje izzivov epidemije na šoli in v celotni Sloveniji.

V skladbi so priredili nekatere dele originalnega besedila, kjer poleg opozarjanja za upoštevanje pravil v izrednih razmerah mlade spodbujajo k nadaljnjemu odgovornemu vedenju v času poletnih počitnic z obilo pozitivnih vibracij.

Srednja trgovska šola je torej dijakom prijazna šola, kjer lahko slednji pridobijo ekonomsko izobrazbo. Ob ustvarjanju projektov pa nekateri dijaki izstopajo tudi na športnem področju, eden takih je Bor Rehak Friš, mednarodno uspešen plesalec v brakedancu. S svojo skupino pa je nastopil na poslovilni tekmi legende slovenskega rokometa Luke Žvižeja, kjer je v zahvalo za podporo prejel tudi dres, ki ga bodo na Srednji Trgovski šoli shranili na prav posebno mesto.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:58

V Slovenski Bistrici želijo zeleno mobilnost

Od 20. septembra bo potekal Evropski teden trajnostnega razvoja 2021. Gre za vseevropsko pobudo, ki tudi letos spodbuja različne...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img