Na širšem podroju Ptuja in Maribora zasegli veliko količino prepovedanih substanc

0
58

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada in pripadniki specialne enote policije so v torek na območju Maribora in Ptuja izvedli več hišnih preiskav zaradi sumov trgovine z drogo. V akciji so zasegli več kilogramov drog in odkrili najmanj en laboratorij za proizvodnjo oziroma mešanje droge, poročajo mediji.

Opravili osem hišnih preiskav

Z Generalne policijske uprave so v današnjem sporočilu za medije pojasnili, da so preiskovalci NPU 4. in 5. maja ob pomoči kriminalistov policijskih uprav Maribor, Celje in Murska Sobota, uprave kriminalistične policije ter pripadnikov specialne enote opravili osem hišnih preiskav v zasebnih in poslovnih prostorih. Hišne preiskave so potekale na širšem območju Maribora in Ptuja, in sicer zaradi suma storitve več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Osumljenih je šest oseb s širšega ptujskega območja, starih med 38 in 53 let, pet oseb je bilo že pred tem obravnavanih zaradi različnih kaznivih dejanj. Za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog sta bili dve osumljeni osebi že predhodno obravnavani v Sloveniji, ena pa v tujini, so zapisali na policiji.

Kaj je bilo v preiskavi zaseženo?

V preiskavi je bilo ugotovljeno, da so osumljene osebe na širšem območju Maribora in Ptuja preprodajale večje količine kokaina, gojile konopljo v zaprtih prostorih in organizirale ter tihotapile predhodne sestavine za izdelavo prepovedanih drog.

Na podlagi zbranih dokazov so preiskovalci NPU pridobili sodne odredbe za hišne preiskave pri osumljencih. Pri tem so preiskovalci zasegli približno sedem kilogramov kokaina in okoli 500 sadik konoplje, poleg tega še motorno kolo, osebni avtomobil in elektronske naprave. Odkrili so tri ločene prirejene prostore za notranje gojenje konoplje, so navedli na policiji. Zasežene droge še analizirajo na Nacionalnem forenzičnem laboratoriju.

V hudodelsko združbo vpleten tudi nekdanji policist

Za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog je zagrožena zaporna kazen od enega do desetih let, v kolikor je kaznivo dejanje storjeno v hudodelski združbi, pa od petih do petnajstih let, so še navedli na policiji.

Policisti so po poročanju časnika Večer dalj časa spremljali osumljence, tudi s pomočjo prikritih preiskovalnih ukrepov. Policija naj bi enega od osumljenih v tej zadevi aretirala pri preprodaji droge tajnemu sodelavcu policije. Po poročanju Večera je med pridržanimi tudi nekdanji policist, sedaj podjetnik, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi preprodaje prepovednih substanc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here