Na seji DZ poslanska vprašanja za premierja Janeza Janšo

0
29

Poslanska vprašanja predsedniku vlade Janezu Janši, s katerimi se bo danes začela seja DZ, bodo povezana z obvladovanjem epidemije koronavirusa in blaženjem njenih posledic. Premier bo odgovarjal na vprašanja o ukrepih na področju javnih financ, o učinkih sprejetih protikriznih ukrepov ter možnosti za odprtje gostinskih obratov.

Poslanska vprašanja iz vrst LMŠ, SAB, SNS in SDS

Predsednik LMŠ Marjan Šarec bo Janši postavil vprašanje o ukrepih vlade na področju javnih financ v prihodnjih mesecih. Predsednico SAB Alenko Bratušek pa zanima, kakšni so oziroma še bodo učinki in posledice sprejetih protikriznih ukrepov ter kakšna je strategija vlade za izhod iz te krize.

Predsednik SNS Zmago Jelinčič Janšo namerava vprašati, kdaj vlada namerava sprostiti ukrepe v zvezi z odprtjem gostinskih in namestitvenih obraBtov.

Iz vrst koalicije bo premierju vprašanje zastavila poslanka SDS Anja Bah Žibert, ki jo zanimajo informacije glede razvoja epidemije, ukrepov za zajezitev širjenja okužb, ukrepov za blažitev posledic epidemije in nacionalne strategije cepljenja.

Tokratna seja DZ bo potekala ves teden, le v četrtek jo bodo prekinili z izredno sejo o osnutku nacionalnega načrta za okrevanje in odpornost. Med pomembnejšimi točkami dnevnega reda bo med drugim predlog zakona o nacionalnem demografskem skladu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here